image

I samma veva som man börjar ana kulturgryning i samband med Göteborg Filmfestivals intåg, kommer ännu ett glädjebesked nämligen att Way out West snart snart är här igen!

Ska erkänna att jag hittills bara gått en gång, på premiären, men jag hoppas på återseende i sommar. Spelar nästan ingen roll vilka artister som dyker upp. Det fantastiska är upplevelsen av en stadsfestival och att få en helt annan bild av Slottskogen. Att ölen är tokdyr och maten kass är väl sånt man får ta för att få njuta av musik som man inte visste fanns och spana in kreativa lösningar på hur alkohol kan smugglas in på området. Längtar redan till 11 augusti!

Men innan dess som sagt ett annat kärt återseende-filmfestivalen. Läste en inspirerande artikel i GP och kände att jag bara måste se Trân Anh Hùng  fimatisering av Murakamis bok Norwegian wood. Murakami är en av japans mest populära författare. Blev nyligen tipsad om boken när jag var på Kulturum i Partille, och det var verkligen ett särskilt flyt och driv i berättelsen. Läs den. Och se filmen. Trân Anh Hùng känns helrätt som tolkare.

Annonser